Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Britse politie vreest dat demonstranten Grand Prix willen verstoren

Dit weekend staat de Britse Grand Prix op de planning op het circuit van Silverstone. Het is de verwachting dat er meer dan 400.000 mensen afreizen naar het circuit tijdens het gehele weekend. Maar de lokale politie maakt zich ook zorgen dat zich dit weekend ook ongevraagde gasten melden op het circuit.

Deze ochtend kwam de politie van Northamptonshire met een statement naar buiten. De politie liet namelijk weten dat er betrouwbare informatie is binnengekomen over een groep demonstranten die de race willen verstoren. Volgens de politie is het goed mogelijk dat deze demonstranten het circuit willen betreden op zondag, dat zou dus betekenen dat de race daar hinder van kan ondervinden.

Gesprek

De politie roept de demonstranten, het is niet duidelijk wat voor demonstranten, op om de plannen niet door te zetten. Ze wijzen de mogelijke demonstranten erop dat protesteren op een circuit waar de coureurs op hoge snelheden rijden zeer gevaarlijk is. Volgens de politie brengt een demonstratie op het circuit de demonstranten, coureurs, marshalls, vrijwilligers en fans in gevaar. Wel laat men in het statement weten dat demonstreren een mensenrecht is en dat men graag in gesprek wil om een demonstratie op een andere locatie mogelijk te maken.

Priester

Eerder had men in Silverstone al last van demonstranten die de race probeerden te verstoren. Tijdens de corona-editie in 2020 probeerden milieudemonstranten een doek te ontrollen op de baan voor de start van de race. Dit werd echter voorkomen. In 2003 verscheen er een protesterende priester op de baan. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties aangezien hij de baan tijdens de race betrad.

*Please RT*

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*